maandag 20 februari 2017

Ondertussen hier ver ver vandaan

Hoi hoi,

Hier even een kleine update;
Alles voor Finland is geregeld!!! (blij blij blij)
Ik heb helaas niet het Danish Mermaid pakket gewonnen, maaaar ik ga hem toch haken!!! Doordat mijn moeder in januari is begonnen met een opleiding en ik thuis heel (maar dan ook heul) goed heb geholpen thuis met het huishouden. Mocht ik hem kopen van mama!! Jippie!

Ik heb het Danish mermaid pakket gekocht bij YLA Lifstyle en wol. YLA verkoopt stylecraft, scheepjes, phildar en nog veel meer. 1 keer in de 2 weken organiseren ze een haakin. Ik ben daar samen met Demy nu ongeveer 4 keer geweest en het is echt daar echt super gezellig. Afgelopen donderdag heb ik dus mijn pakket opgehaald! Maarja nu mag ik nog niet beginnen... Ik denk niet dat het gaat lukken.

Het rainbow pakket ga ik volgende week ophalen bij Lolox!! Daarna zou ik een paar foto`s op mijn blog zetten.

Groetjes,
Michelle

maandag 23 januari 2017

lang lang geleden

Het is echt super lang geleden dat ik een blog bericht heb geplaatst, zoals altijd komt dat weer omdat ik of te druk ben of het gewoon ben vergeten. Daar had ik (zoals altijd) goede redenen voor, ik ga namelijk in maart voor 3 weken naar Finland!! Voor mijn opleiding installatie-elektro techniek ga ik samen met 4 anderen (van bouwkunde) naar Finland voor stage. Het leukste is dat van de 5 het 3 meisjes zijn!! #girlpower

Maarja ik zo ik niet zijn als er dan ook een haakproject meegaat. (Mijn beste vriendin die ook haakt gaat ook mee, dus ik haak zoiezo niet alleen)
Nu is er een nieuwe cal van scheepjes, en ik ben normaal echt niet van de jawls, maar deze! Echt super mooi! Hij is ontworpen door Kirsten Ballering, ze heeft echt top werk geleverd! Ik ga zoiezo de rainbow maken en ik hoop ook nog het pakket te winnen van de danish mermaid. Meer info op de facebook van scheepjes of op http://www.scheepjes.com/nl/cal/scheepjes-cals/scheepjes-cal-2017/informatie/

De cal begint eigenlijk op 15 februari, maar ik begin pas als ik in Finland ben natuurlijk. -Ik ben zo enthousiast!- De cal duurt 13 weken en je kan kiezen voor een 14e week, in die week word de Hygge gevoerd. Ik ga proberen om tijdens deze cal meer berichten te plaatsen. -Lees: proberen-


Ondertussen droom en haak ik verder! 
-xxx-


dinsdag 15 november 2016

Kreadoe 2016

Afgelopen herfstvakantie heb ik een goede vriendin van school haken geleerd. Daarom zijn we samen naar de kreadoe geweest. We zijn op zondag geweest. Ik vond het erg rustig, voor een zondag. We waren er rond half 11 en rond half 5 kwamen we pas naar buiten lopen. Omdat Demy nog niet heel veel van haken had gezien, zijn we echt de hele beurs rondgelopen.
We hebben allebei zoveel bolletjes, stofjes en lintjes gekocht. Omdat Demy en ik van plan zijn om de pop van het boekje mijn gehaakte pop te haken hebben we daar ook al inkopen voor gedaan. Voor het koffertje hebben we de stof gekocht en de lintjes om de jurkjes op te vrolijken. Ook heb ik pluizig garen gekocht voor de ontwerp wedstrijd van amigurumipatterns.net en stylecraft om de rest van het idee mee te haken. (jullie zien binnenkort meer). We hebben ook allebei zo`n mooie roze trui gekocht! Na beide hallen doorgelopen te hebben, zijn we daarna gewoon zitten haken op het haakplein. Ook hebben we nog gegrepen uit de grijpmachine en allebei een bolletje byclaire gewonnen.

Ontertussen heb ik ook alle lalylala`s af!!! Het was een langdurig project. Ik wil er ongeveer nog 4 haken, maar die komen later wel. Hieronder een paar foto`s. (Ik heb gewoon mijn kast omgebouwd tot foto studio)



Ik ben er erg trots op, maar na zo`n lange tijd mag dat wel. Jullie zien binnenkort mijn monster verschijnen!




maandag 10 oktober 2016

Amigurumidag 2016!!!

Zaterdag ben ik weer gezellig naar de amigurumidag geweest bij echtstudio! Dit jaar hadden echtstudio en 8 ontwerpers een amigurumi-call georganiseerd. Elke 2 weken kwam er op woensdag een patroon uit, je wist van de te voren niet wat het ging worden. Op het einde kon je meedoen met een wedstrijd, als je raadde welke ontwerper wel ontwerp had gemaakt en ze allemaal goed had dan maakte je kans op een prijs. Ik heb de eerste gehaakt en daarna niks meer gehaakt, ik denk wel dat ik binnenkort er wel een paar nog gaan haken.

Ik ben `s ochtends om kwart over 8 op de bus gestapt en was 12 uur bij echtstudio. Toen ik binnenkwam was het la een beetje druk. Ik heb snel alles gepakt wat ik nodig had en heb afgerekend, daarna heb ik mijn boekjes laten signeren! Ik heb de boekjes pluis en haar vriendjes haken en mijn knuffels van sokkenwol gekocht. Ik vind het leuke boekjes en zijn ook zeker aan te raden. Natuurlijk heb ik ook garen gekocht. Ik heb in plaats van sokkenwol stylecraft gekocht omdat ze dan bij mij lekker zacht en knuffelig worden.(Ook is het handig om niet te veel verschillende garen in huis te hebben) Ik heb dus garen gekocht voor het konijn, de kangeroe, de wasbeer en de aap uit mijn knuffels van sokkenwol. Uit het boekje pluis en haar vriendjes haken heb ik het originele garen gekocht voor Michelle muis (jaja echt naar mij vernoemt), en stylecraft voor koos de kat en pluis.



Dus het was echt een geslaagd dagje. Ik heb daar de rest van de middag nog zitten haken en ben daarna weer op weg naar huis gegaan, de trein had vertraging waardoor ik de andere trein weer miste dus voor ik thuis was, was het al 9 uur en mijn vader moest met opkomen halen in Ruurlo omdat de buurtbus niet goed aansloot. (Als ik de trein had gehaalt dan was ik ook pas half 9 thuis)

Ik ben nog niet klaar met mijn grote project, maar het schiet al wel op. Nu maakte Lydia van lalylala bekent op facebook dat er een nieuw patroon aan komt.... Dus om het af te maken moet ik die ook haken :) . Jullie zien snel foto`s verschijnen!

maandag 29 augustus 2016

Hoii,

Wat is het weer lang geleden dat ik iets heb geplaats, maar daar heb ik genoeg redenen voor! (gelukkig maar) Ik heb ondertussen weer lekker veel gewerkt, ik heb afgesproken met vrienden die ik lang niet meer heb laten zien en mijn kamer is zo goed als af!

Ik ben ondertussen ook weer naar school gegaan. Het gaat tot nu toe wel goed. Ik heb ook pas 1 lesdag gehad... Vorige week had ik namelijk introductie week.

Ik zou jullie mijn project laten zien als het af is... maar het was iets te hoog gegrepen dus het is nog niet af. Maar ik wil al wel vertellen wat het is.... Tromgeroffelgraag!!

Ik ben alle poppen van de serie Lalylala aan het haken, ik heb er bijna 10 af... Dus ik ben er bijna. De seasons haak ik nog niet.

Wie gaat er naar de amigurumidag??? Ik ben wel van plan om dit jaar te gaan maar moet even kijken hoe want het is ongeveer 4 uur reizen... Maar dat komt wel goed!

Ik wil nog geen foto`s laten zien maar die komen wel als het af is!

zondag 19 juni 2016

Hoi hoi,

Het is bijna een maand geleden dat ik een bericht heb geplaatst. In het vorige bericht had ik jullie belooft om te vertellen hoe het bij wolplein was geweest.

30 april ging ik met de bus en de trein naar wolplein. Vanaf het station was het een stukje lopen, maar dat was geen probleem omdat ik toevallig 3 mensen tegenkwam die er ook naartoe gingen. Als je bij wolplein binnenkomt moet je eerst een trap op en dan ben je er, er was ook een soort badkamer verkoop verstopt. In het inspiratiecentrum werkt het zo dat je de bolletjes die je wilt in een bak doet, dan ga je met die bak naar een soort computer voor iemand van wolplein achter staat en die besteld heet aantal van wat je wilt. Als je iets wilde wat niet in het inspiratiecentrum lag dan kon je dat ook bestellen. Als hun het besteld hadden kreeg je een nummertje en dan kon je op een scherm zien of je bestelling al gepakt is. Als je bestelling gepakt was dan ging je die ophalen en afrekenen. Verder heb ik daar nog de hele middag gehaakt en toen ging ik weer naar huis met de trein en de bus.

We zijn nu 3 weken geleden verhuist, maar het is nog steeds erg wennen. Ondertussen ben ik met een leuk project bezig, maar dat krijgen jullie pas te zien als het af is.

Groetjes Michelle

vrijdag 29 april 2016

Hoi hoi,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogd heb, dat komt omdat het de laatste tijd erg druk is. Ik ben voornamelijk druk met leren en inpakken. Ik heb zelfs al een deel van mijn gehaakte poppetjes ingepakt. Ook ben ik 17 april 16 geworden en ik ben weer lekker verwend!

Dit heb ik gekregen van mijn familie, het boekje vreemde vogels en het boekje zoomigurumi 5. Zoals je kan zien staan er ook een schildpad en koe bij die ik heb gehaakt. Mijn moeder had voor mij een taart laten maken in het thema haken! Dus een echte haaktaart.

Ik heb hier nog een paar foto`s wat ik de laatste tijd heb gehaakt.
Deze drie komen elk uit een ander boekje van zoomigurumi, ze zijn ook los te verkrijgen op www.amigurumipatterns.net 

Dit is uiteindelijk mijn complete hazen verzameling geworden. Alle patronen zijn van dendennis, ze staan of in zijn boekjes of ze zijn los te verkrijgen.

Ik had al verteld dat ik iets leuks voor mijn gala in de planning had. Nou dat is zeker gelukt! Ik heb bij echtstudio een color twist van 300 meter laten draaien, de bol liep over van donker blauw naar zilver met een glittertje. Maar ik heb niet alles gebruikt dus hij is niet helemaal overgelopen naar zilver. Het is veel uithaalwerk geweest maar ben er toch trots op! De voering is ook gehaakt, maar die is gehaakt met catania. Helaas heb ik hier geen patroon van, doordat het veel proberen en doen was. 


Morgen ga ik gezellig naar de heropening van wolplein. Ik zou laten weten hoe het was!